ورق آهن برش خورده چیست؟
ورقهای برشی یا ورقهای برش خورده به آن دسته از ورقهای آهن گفته میشود که به روش نورد سرد و گرم به شکل ورقهای نازک فلزی تولید میشوند. با توجه به روش تولید و برشی که روی فلز اولیه اعمال میشود محصول تولید شده ویژگیهای مختلفی دارد. به همین دلیل در صنایع مختلف برای ساخت وسایل صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به بررسی ویژگیهای این محصولات و عوامل موثر بر تعیین قیمت ورق آهن برش خورده میپردازیم.
تفاوت روشهای تولید ورق برش خورده
در روش نورد سرد آهن در مراحل تولید پس از اینکه حرارت دید در محیطی قرار میگیرد که دمای آن به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده در نهایت به شکل کویل در میآید. بنابراین ابعاد دقیق داشته و قیمت بیشتری نسبت به روش دیگر تولید دارد. این محصول نسبت به روش نورد گرم مقاومت بیشتری داشته و استحکام بالایی از خود در برابر تغییر شکل و شکستن نشان میدهد. در هنگام تولید باید توجه نمایید اگر فشار داخلی ورق قبل از برشکاری آزاد نشود ورق دچار تاب خوردگی شده و کیفیت پایینی خواهد داشت. در مقابل در روش نورد گرم ورق ۹۲۶ درجه سلسیوس حرارت داده میشود و وقتی که به اندازه کافی نرم شد، غلطکی از روی آن عبور میکند و آن را به شکل کلاف یا رول در اندازههای معینی در میآورد.
ورقهای برشی که به روش نورد گرم تولید میشوند دارای سطحی زبر، غیر روغنی و صاف بوده و گوشههای آن منحنی دار هستند. در روش نورد گرم از آنجا که آهن یکبار کاملاً گرم میشود، شکل ظاهری آن به هم خورده و اندازه معینی ندارد.
برش ورق با چه دستگاههایی انجام میشود
برای انجام عملیات برش این ورقها از دستگاههایی به نام گیوتین، هوا برش، برش پلاسما، دستگاه CNC و برش با لیزر استفاده میکنند. ورقهای برشی که با هر یک از این دستگاهها برش میخورند ویژگیهای متفاوتی داشته و کاربردهای مختلفی دارند. به طور مثال از دستگاههای گیوتین به دلیل دقت بالا در برش، میزان خطای پایین و نازکی و ظرافت ورق تولید شده برای صنایع معماری و ساخت و ساز استفاده میکنند.
در صورتیکه نیاز باشد ورقهای برشی از ضخامت بیشتری در هنگام برش برخوردار باشند از دستگاه هوا برش با گاز و اکسیژن استفاده میکنند. همچنین برای تولید ورقهای برش خورده با دقت بسیار بالا از دستگاه CNC یا برش با پلاسما استفاده میشود. البته این روش هزینه بالایی را در بر خواهد داشت.
یکی از بهترین دستگاههایی که برای ساخت ورقهای برشی تاکنون تولید گشته، استفاده از دستگاه اسلیتر است. این دستگاه به دلیل مجهز بودن به فناوری بالا و پیشرفته میتواند، ورق مورد نظر را در سه نوع نواربری نازک، متوسط و ضخیم تولید کند.
بیشتر بخوانید: قیمت ورق تین پلیت
کاربردهای ورقهای برش خورده
در تولید ورقهای برشی معمولاً از ورقهای سیاه مدلهای ST37 وST52 به عنوان ماده اولیه استفاده میکنند. با توجه به مقاومت و استحکام بالایی که این محصولات دارند و وزن پایین محصول تولید شده با آنها، میتوان ورق برش خورده بدست آمده را در صنایع تولید پل، ساخت و ساز، ساخت تیرچه، اتصالات مختلف، ساخت میلگرد و تیرآهن استفاده کرد.
ویژگیهای ورقهای برشی
پیش از آشنایی با فاکتورهای موثر در تعیین قیمت ورق آهن برش خورده بهتر است با ویژگیهای این ورقها آشنا شوید. برخی از مهمترین مشخصات ورقهای برشی عبارتند از:
- شکل پذیری بالا
- قابلیت برش مناسب
- هزینه پایین تولید
- صرفه اقتصادی بالا
- تولید در اندازههای دقیق
- سطحی صاف و بدون برآمدگی
- مقاومت کششی بالا
- قابلیت ماشینکاری
- ارتجاع پذیری مناسب
- استحکام و مقاومت بالا
- طول عمر زیاد
قیمت ورقهای برش خورده
مهمترین عواملی که در تعیین قیمت ورق آهن برش خورده موثر هستند، روش تولید، دستگاه مورد نظر برای برش و قیمت ورق پایهای بوده که از آن استفاده شده است. بنابراین مواردی مانند نوسانات نرخ ارز و هزینههای تولید بر این عوامل تاثیر بسیاری دارند. علاوه بر این فاکتورهایی مانند ابعاد، ضخامت و محل کاربرد در صنایع مختلف از موارد مهمی هستند که در تعیین قیمت این ورقها نقش مهمی را ایفا میکنند
سخنپایانی
به جز مواردی که گفته شد یکی دیگر از عوامل تعیین کننده قیمت ورق آهن برش خورده، کیفیت محصول خریداری شده است. بنابراین حسن شهرت تولید کننده در بازار فروش این محصولات از موارد مهمی است که باید به آن توجه نمایید.
در همین راستا میتوانید برای خرید ورقهای برش خورده، مجموعه تکتافولاد را به عنوان یکی از شرکتهای پیشگام در عرضه محصولات فولادی در کشور انتخاب نمایید تا بتوانید ورق مورد نظر خود را با اطمینان نسبت به قیمت و کیفیت خریداری کنید.