ورق گالوانیزه چیست؟
ورقهای گالوانیزه، ورقهای ساده فولادی هستند که به روش نورد گرم تولید میگردند. این ورقها بعد از آماده شدن در حوضچههای روی غوطه ور شده و روی اندود میشوند. به همین دلیل با نام ورقهای گالوانیزه شهرت پیدا کردهاند. این روش تولید باعث مقاومت آنها در برابر رطوبت و زنگزدگی میگردد. به عبارت دیگر این ورقها دچار اکسیداسیون نمیشوند و همین قابلیت باعث کارایی بالای آنها و استفاده در صنایع مختلف میشود. بنابراین میتوان گفت ورقهای گالوانیزه دارای عمر بالایی حداقل در حدود ۵۰ ساله میباشند.
ویژگیهای ورقهای فولادی گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه از ویژگیهای بسیار بارزی برخوردار هستند که برخی از آنها عبارتند از:
- قابلیت خمکاری، جوشکاری و تغییر شکل
- امکان استفاده در صنایع مختلف
- برخورداری از ظاهر بسیار صاف، براق و صیقلی
- کاهش زمان تولید و هزینههای ساختوساز
- کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات
- برخورداری از دوام و عمر طولانی
- قابلیت رسانایی بالا
- مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
- صرفه اقتصادی بالا
انواع ورقهای گالوانیزه
نوع پوشش گالوانیزهای که بر روی این ورقها قرار میگیرد، باعث تفاوت در مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی میشود. این میزان بر پایه جرم پوششی فلز روی استفاده شده در فرایند گالوانیزه تعیین میگردد که از ۱۰۰ تا ۳۵۰ گرم بر متر مربع قابل تغییر است. هر چقدر که میزان این پوشش بیشتر شود ورق تولید شده از کیفیت بالاتری برخوردار میباشد. به همین دلیل هنگام انتخاب این ورقها توجه به میزان پوشش روی قرار گرفته بر سطح آنها و به عبارت دیگر کیفیت گالوانیزاسیون ورقها، فاکتور مهمی محسوب میشود.
علاوه بر میزان روی استفاده شده، هنگام تولید این ورقها، برجستگیهایی روی آنها شکل میگیرد که اصطلاحا نامیده میشوند. بر این اساس ورقهای گالوانیزه به ورقهای بدون گل، گل معمولی، گل ریز و گل درشت تقسیم میگردند.
کاربردهای ورقهای گالوانیزه
به دلیل نوع ساختاری که ورقهای گالوانیزه دارند و مقاومت بالای آنها در برابر زنگزدگی، این ورقها در طیف گستردهای از صنایع مختلف برای پیشبرد اهداف صنعتی استفاده میشوند. به عنوان مثال از این محصولات برای ساخت تانکرهای مختلف، برای ذخیرهسازی آب و مایعات در صنایع کوچک تا صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرند. ساخت لولههای پروفیل، لولههای آب، ساخت سقفهای سولههای بزرگ، ساخت سمپاشها، سولههای غلات در صنایع کشاورزی، سقفهای کاذب، پارتیشنبندیها و دربهای کرکرهای از جمله مصارف و کاربردهای آنها محسوب میشوند.
همچنین ورقهای گالوانیزه استفادههای گستردهای در ساخت بدنه خودروها، تله کابینها، ساخت مخازن سوخت، فیلتر هوا، تولید ورقهای مش، ورقهای پانچ شده و غیره دارند. علاوه بر آن ساخت لوازم آشپزخانه مانند کابینت آشپزخانه، یخچال، ماشین لباسشویی، تابلوهای برق شهری از دیگر موارد کاربرد آنها به حساب میآیند.
عوامل موثر در تعیین قیمت ورقهای گالوانیزه
پارامترهای مختلفی بر تعیین قیمت ورق گالوانیزه موثر هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
قیمت مواد اولیه
یکی از مهمترین فاکتورهای موثر بر قیمت ورق گالوانیزه، تغییرات قیمت فولاد و روی استفاده شده در فرایند تولید آن میباشد.
نرخ ارز
همواره نوسانات بازار جهانی ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت فلزات مختلف دارد. بنابراین میتوان گفت قیمت ورقگالوانیزه متناسب با میزان نوسانات ارز تغییر خواهد کرد.
انواع ورقهای گالوانیزه
همانطور که اشاره کردیم ورقهای گالوانیزه در انواع مختلفی تولید میشوند. استانداردی که در تولید آنها استفاده شده، نوع گل بر روی آنها و ضخامت روی استفاده شده در ساخت ورقها عوامل موثری بر کیفیت محصول و در نتیجه قیمت آنها میباشند.
مشخصات فنی ورقهای گالوانیزه
مشخصات فنی مانند ابعاد محصول، ضخامت، وزن ورق، کیفیت آن، مقاومت در برابر عوامل محیطی و غیره از فاکتورهایی هستند که در تعیین قیمت ورق گالوانیزه تاثیرگذار میباشند.
بازار تقاضا
همواره بازار تقاضای محصول و میزان موجودی آن در بازار، تاثیر مستقیمی بر قیمت ورق گالوانیزه دارند.
سخن پایانی
یکی دیگر از فاکتورهای موثر در تعیین قیمت این محصولات برند تولید کننده محصول یا شرکت تامین کننده ورقههای گالوانیزه در کشور به حساب میآید. بنابراین کسانی که تمایل دارند این ورقها را در صنایع مختلف استفاده کنند، به ویژه کسانی که نیاز دارند به صورت انبوه آنها را تهیه نمایند، بهتر است که محصول مورد نظر خود را از شرکتهای معتبر تامین کننده ورقهای فولادی خریداری کنند.
در همین راستا بهترین انتخاب مراجعه به سایت مجموعه تکتا فولاد میباشد. تکتا فولاد به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی فولاد در کشور شناخته میشود و محصولات خود را با کیفیت بالا، قیمتی مناسب و در اسرع وقت در اختیار خریداران قرار میدهد.
مطالب مرتبط: